Föräldrar med fördomar

När jag kollade i arkivet hittade jag genast ett utav mina första inlägg som jag tyckler är relevant. Då var jag jätte förkyld så jag orkade inte gå djupare in på problemet. Så jag ska se om jag kan tillägga något mer nu. Detta är vad jag skrev:

"Jag säger inte att alla föräldrar är på det här sättet men mina är det.
   Vi unga är nog generellt mer öppna för olika möjligheter om man säger så, jag tycker inte att det är konstigt med homosexualitet alls, medan mina föräldrar som säger att de är fördomsfria reagerar annorlunda. Som min pappa till exempel. Han tror att jag är lesbisk bara för att jag inte drar hem en massa killar eller säger till om jag tycker killar är snygga. Jag förstår liksom inte varför han ens funderar på det, det viktigaste är väl ändå att kunna älska. Jag råkar bara vara kräsen och blyg. Nä, jag förstår inte varför föräldrar bryr sig så. Man älskar väl sina barn oavsett? Samma sak med mamma som tycker att det är mysko med killar som har smink, men jag skulle äga att i ett jämnställt samhälle har alla rätt att se ut hur de vill. Och då tar man inte för givet att smink är för tjejer, fotboll för killar osv.

Jag skulle nog kunna gå djupare in i det här men jag är sjuk så jag orkar inte ;P


Ha det bra


// S"

Det jag menade då jag skrev om min pappa var att han antog att jag var lesbisk eftersom jag inte är värsta killgalen. Han ringde då till min mamma för att fråga. Mamma svared då att jag inte var det eftersom hon då hade märkt det. I den här situationen kan jag inte riktigt låta bli att förakta hur mina föräldrar betedde sig. Till att börja med. Visst får pappa fundera men varför var han tvungen att veta? Hade jag varit lesbisk bör väl inte ha spelat någon roll? Han skulle ju aldrig ringa till mamma för att han anade att jag kanske var hetero? Det är svårt att jämföra så men jag hoppas att ni förstår vad jag menar. Att sedan mamma svarade med en sådan självklarhet och sedan skrattande berättade om det för mig gör mig också irriterad. Jag har aldrig sagt till min mamma att jag är hetero, hon antog det helt enkelt och tyckte att pappa var knasig som trodde något annat. Som om man vore otroligt annorlunda om man hade en annorlunda sexuallitet än henne. NU låter det iofs som om jag har det men det kan jag genast säga att så inte är fallet. Jag blir bara upprörd för tänk om det visar sig att någon utav mina syskon har en sk. avvikande sexuallitet. Då kommer de ju tro att de är "avvikande". Det enda som är säkert är att vi alla är människor och jag tycker att inga andra fack ska finnas.

Jag hör gärna era åsikter i detta ämne, har era föräldrar fördomar? Eller kanske har ni det själva? Är fördomar enbart negativt? JAg vill gärna höra vad alla tycker :)


// Sara

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0